5 Meest gemaakte decoratiefouten

5 Decoratiefouten die je niet wilt maken

Je huis inrichten is voor sommigen een leuk avontuur, maar voor anderen een lastige klus. Met zo veel keuzes tegenwoordig is het gemakkelijk om overweldigd te raken.

Hier zijn enkele decoratieve fouten die je moet vermijden als je klaar bent om je interieur te upgraden.

1. Vasthouden aan één stijl

Woon- en slaapkamersets geven uw huis een harmonieuze uitstraling, maar overdrijf het niet. Te veel bij elkaar passende stukken in de woon- en slaapkamer kunnen je inrichting voorspelbaar maken.

Je kunt je huis een karakteristieke uitstraling geven door meubels in een andere stijl toe te voegen. Als je bijvoorbeeld een moderne bank en bijpassende loveseat hebt, probeer dan een stevige salontafel met veel details toe te voegen. Als je een landelijke woonkamer hebt, kunt je kiezen voor een elegante kast met strakke lijnen om het geheel interessanter te maken.

2. De verkeerde verlichting kiezen

Een te lichte kamer kan er smakeloos uitzien en overweldigend aanvoelen. De juiste verlichting van tafellampen, plafondverlichting en natuurlijk licht dat door ramen en glazen deuren binnenvalt, kan een kamer stijlvol en functioneel maken.

Verlichting kan schoonheid en drama toevoegen om uw interieur een extra touch te geven. Denk aan spotje dat een kunstwerk benadrukt, trendy hanglampen in groepjes van drie en onderkastverlichting in de keuken voor een indrukwekkend effect.

3. De verkeerde stof gebruiken

Misschien vind je zijde of suede prachtig voor je woonkamer, maar die delicate stof is misschien niet de beste keuze als je een gezin hebt met jonge kinderen en een huisdier.

Als je een woonkamer hebt waar je veel met het gezin verblijft zijn er genoeg leren bekleding en hoogwaardige stoffen die veelvuldig gebruik aankunnen en er toch mooi uitzien. Met hoogwaardige kwaliteit stoffen kunt u genieten van trendy lichtere tinten zonder het risico van vlekken.

4. Verhoudingen over het hoofd zien

Denk bij het ontwerpen van een kamer aan de grootte en hoe de kamer zal worden gebruikt. Misschien heb je vaak familie op bezoek, maar een groot bankstel is niet de beste keuze in een kleinere ruimte.

Gebruik je gevoel voor verhoudingen bij het maken van meubelbeslissingen. Een te grote fauteuil kan overheersen in een kamer, terwijl kleine bijzettafeltjes niet het evenwicht bieden dat je nodig hebt om grotere banken en loveseats te compenseren.

5. Geen accentmeubels meubels gebruiken

Accentmeubels zijn ontworpen om op te vallen in een kamer en een duidelijk statement van stijl te maken. In tegenstelling tot bijzetmeubelen zoals een extra kist in een slaapkamer die bij de slaapkamerset past, zijn accentmeubelen waarschijnlijk in een andere stijl, kleur of materiaal dan de bestaande meubels in de kamer.

Als je een accentmeubel kiest, geeft u uiting aan je persoonlijkheid en goede smaak. Een vrijstaande bar, een elektrische open haard in hoge stijl of een opvallende console kunnen karakter toevoegen en als centraal punt in de kamer fungeren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *