Kleine slaapkamer groter laten lijken

Hoe laat je een kleine slaapkamer groter lijken?

De slaapkamer is een belangrijke kamer in huis waar je de stekker uit het stopcontact kunt trekken, tot rust kunt komen en kunt genieten van een goede nachtrust. Zelfs als je een kleine slaapkamer hebt, kan het een uitnodigende plek zijn waar je je kunt verheugen op een rustgevende nacht om je voor te bereiden op de uitdagingen van de volgende dag.

Decorateurs weten dat het mogelijk is om een kleine slaapkamer groter te laten lijken door deze netjes en goed georganiseerd te houden en te kiezen voor lage slaapkamermeubilair dat in verhouding staat tot de ruimte. Een overvloed aan natuurlijk en kunstmatig licht, een zacht kleurenpalet en multifunctionele meubels kunnen helpen.

Hier zijn enkele waardevolle tips om je kleine slaapkamer nog groter te laten lijken.

1. Ruim de rommel op

Een opgeruimde en geordende slaapkamer creëert een welkome, rustgevende omgeving. Als je de rommel opruimt, heb je als bijkomend voordeel dat je slaapkamer groter lijkt. Verberg noodzakelijke spullen zoals beddengoed en kleding in opbergmeubels zoals ladenkasten, kisten en kledingkasten. Tegenwoordig hebben veel bedden ingebouwde opbergmogelijkheden om de rommel onder controle te houden.

2. Maak het lichter

U kunt uw slaapkamer groter laten lijken met lichtere neutrale kleuren op de muren, en met de decoratietruc om het plafond een paar tinten lichter te schilderen. Versterk het natuurlijke licht met spotjes, kroonluchters en lampen.

3. Besteed aandacht aan de verhoudingen

Wanneer je slaapkamermeubels kiest voor een kleinere ruimte, kies dan voor meubelstukken die in verhouding staan tot de grootte van de kamer. Een queensize bed past misschien beter dan een kingsize bed en laat uw slaapkamer groter lijken.

Sommige bekende merken hebben slaapkamermeubels die op een kleinere schaal zijn ontworpen. Lage slaapkamermeubels creëren meer ruimte tussen het meubilair en het plafond, waardoor de kamer groter lijkt.

4. Omarm het minimalisme

“Minder is meer” is een bekende uitspraak die vaak wordt herhaald door degenen die het minimalisme omarmen. Denken in termen van opbergen of wegdoen van overbodige spullen is vooral belangrijk in een kleinere ruimte, zoals een kleine slaapkamer. Kies meubels zorgvuldig en kies voor slechts een paar decoratieve items met een hoge stijl om de kamer groter te laten lijken.

5. Denk multifunctioneel

Multifunctioneel slaapkamermeubilair kan de ruimte zowel visueel als letterlijk openen. Overweeg een slaapbank om uw leefruimte uit te breiden en uw slaapkamer overdag te veranderen in een studeerkamer of kantoor aan huis en ’s nachts in een comfortabele slaapkamer. Andere multifunctionele stukken voor de slaapkamer zijn opbergbanken en kasten die een tv kunnen verbergen en opbergruimte bieden voor kleding.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *