Kinderkamer inrichten

Tips voor het inrichten van een kinderkamer

Meer dan ooit zijn er tal van mogelijkheden om de slaapkamers van je kinderen zo in te richten dat ze vandaag voldoen aan hun behoeften en morgen aan hun veranderende behoeften. Hier volgen enkele tips om het juiste kindermeubilair te kiezen dat jou en je kind de opslag, functionaliteit en flexibiliteit biedt die je zoekt.

Plan vooruit

De slaapkamer van je kind zal waarschijnlijk een kleinere ruimte zijn, dus moet je goed plannen voordat je meubels voor de kamer koopt. Het is een goed idee om wat tekenpapier te pakken en de afmetingen van elk stuk in gedachten te houden voordat je nieuwe aankopen doet, zodat j zeker weet dat ze passen.

Wanneer je de meubels in de kamer weergeeft, gebruik dan een schaal van 1 op 20 op papier. Zorg ervoor dat je aangeeft waar de ramen en deuren komen, zodat je een goede indeling kunt bepalen.

Kies het juiste bureau

Een bureau is een belangrijke aanvulling op de kinderkamer. Er zijn veel voordelen verbonden aan een eigen bureau op een rustige plek. Een bureau in de slaapkamer kan jouw kind een speciale ruimte bieden om huiswerk te maken en schoolspullen georganiseerd te houden. Veel kinderbureaus passen bij de andere meubels in de kamer en bieden opties zoals een hoog hok waar papieren en boeken kunnen worden opgeborgen op planken en achter gesloten deuren.

Denk na over opslag

De sleutel tot het netjes houden van een kinderkamer is voldoende opbergruimte. Tegenwoordig bieden de fabrikanten van kindermeubilair tal van opties zoals opbergbedden, commodes en kledingkasten. Opbergbedden hebben meestal laden waarin beddengoed, kussens en dekens kunnen worden opgeborgen, of waarin uw kind extra ruimte heeft voor speelgoed, elektronica en boeken. Een hoge commode biedt extra laden, terwijl een kledingkast ruimte biedt om kleren op te hangen of zelfs de tv te verbergen.

Plan voor logeerpartijtjes

Wees voorbereid met extra slaapruimte wanneer je kind vraagt om een vriendje of vriendinnetje te laten logeren of wanneer een familielid van buiten de stad een lang weekend op bezoek komt. Een onderschuifbed of stapelbed biedt extra slaapplaatsen, terwijl een slaapbank een goede keuze is als je de ruimte hebt. Stapelbedden zijn er in vele configuraties en maten om aan je behoeften te voldoen, en sommige bieden opbergruimte onder het bed.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *